54 godine uspešnog rada OŠ “Mora Karolj” u Sajanu

U OŠ „Mora Karolj“ u Sajanu, đaci i učitelji priredili kolažni program povodom obeležavanja dana škole, koja ovog oktobra puni 54 godine od osnivanja. Đaci aktivno učestvuju u raznim sekcijama, a najveće interesovanje ipak izaziva učestvovanje u horu.

Zamenik direktora škole Robert Tapai je rekao da đaci sa velikim interesovanjem realizuju program povodom obeležavanja Dana škole i ovoga puta su gotovo svi đaci učestvovali u programu:

-Povodom dana škole smo imali priredbu, u kojoj su učestvovali gotovo svi đaci.  Hor sa kojim često nastupama u okviru svečanog programa imao je svoj nastup. Osim muzičkih i mali smo i glumačke, kao i recitatorske tačke. Inače, mi Dan naše škole obeležavamo početkom oktobra, u okviru trajanja Dečje nedelje. Drago nam je što su roditelji, neki bivši đaci, kao i kolege iz drugih škola danas prisustvovali priredbi. Sada već polako počinju pripreme za predstavu koju ćemo realizovati povodom  obeležavanja Božića.

Ove godine 66 đaka pohađa nastavu, a od tog broja čak 11 prvaka. U celom Banatu, što se tiče mađarske populacije, to je najveće odeljenje. Saradnja sa roditeljima je vrlo dobra, na čega ukazuje i podatak da na svim svečanostima koje pruipremaju đaci, roditelji dolaze u velikom broju, na taj način dajući podršku kako svojoj deci tako i nastavnicima i učiteljima