33. Međunarodni džudo kup u Kikindi

U Kikindi će se predstojećeg vikenda održati 33. Međunarodni džudo kup. Džudo klub „Partizan“, biće domaćin, a na ovom takmičenju boriće se poletarci i pioniri.
mq1

Prvi, takmičarski dan je naredna subota, a u nedelju se održava zajednički trening svih takmičara. Oko 40 članova džudo kluba Partizan ima pravo učešća na ovom takmičenju, a pored njih, na kupu učestvuju i mnogobrojni gosti iz inostranstva.

-Na ovom kupu učestvovaće oko 600 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, Ukrajine, Poljske i Srbije, rekao je trener Džudo Kluba „Partizan“ Vanja Šamu.

U nedelju će biti upriličen zajednički trening svih gostiju u trajanju od dva sata.

Subotnje takmičanje zakazano je za 11 časova u hali Jezero, a organizatori su izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi i pokrajinskom sekretarijatu za sport. Kikindski džudisti za kup u našem gradu, pripremali su se na turnirima u Beogradu i Beočinu prethodnog vikenda.

Najuspešniji na takmičenju u Beogradu bili su Dunja Mutavdžić koja je osvojila zlatnu medalju, Luka Mićić koji je bio srebrni i Nađa Iličin sa osvojenim trećim mestom.