29 uspešnih Gimnazijalaca, ovogodišnji su dobitnici plakete „Dušan Vasiljev“

Ovo je treći put da se najuspešnijim đacima uručuje ovakva vrsta priznanja, na poseban način. Cilj je, kako  je za TV RUBIN rekao direktor Gimnazije “Dušan Vasiljev” Ljubomir Zamurović, da se kroz poštovanje i uvažavanje rada vrednih pojedinaca,  motivišu i drugi učenici,  kako bi bili što bolji  tokom školovanja.

Ove godine, 29 učenika škole dobilo je priznanje  “Dušan Vasiljev”. Većina skromno priznaje da nije očekivala da će poneti kući plaketu, koja će im pomoći prilikom upisa na na željeni fakultet. Učenici,  su svojim zalaganjima privukli pažnju komisije, koja je odlučivala o tome, koji đaci ove godine dobiti prestižno priznanje.  Listom su to odlični učenici, ali je  većina njih učestvovala i  na republičkim takmičenjima, odakle su se vratili osvojivši zlato, srebro ili bronzu.

U okviru svečanosti, učenici su pripremili program, te je publika imala priliku i da uživa u muzičkim i recitatorskim tačkama, pripremljenih laureatima u čast. Tradicija ove škole je i da se Dan ustanove, koja ove godine obeležava 159 godina, od osnivanja, osmisli i kao kolaž raznih učeničkih aktivnosti te će i ovoga puta, osim svečane akademije, uručenja priznanja, zatim kviz radionice Kikinđani imati priliku da pogledaju pozorišni komad. Nakon što je prošle godine, sjajna ekipa Gimnazijalaca vrlo uspešno obradila čuveni komad “Radovan III”, ovoga puta su, uz svesrdnu pomoć i koordinaciju profesorice Miljane Kitanmović rešili da urade predstavu “Maratonci trče počasni krug”, takođe po tekstu Dušana Kovačevića.