28. Traka za srećnije detinjstvo 7.oktobra

Trka za srećnije detinjstvo, koju 28. put organizuje Crveni krst biće održana 7. oktobra. Pokrovitelj trke je grad Kikinda, a generalni sponzor firma Grindex d.o.o. Kikinda. Na prvom organizacionom odboru Trke za srećnije detinjstvo ustanovljeno je da će po 28.put trka biti održana na istom mestu i uz približno isti broj učesnika, koji je prošle godine iznosio blizu 5000. Kako je rekao prededsnik odbora Dragoslav Ugarčina i ove godine će biti izvesnih, ali neznatnih novina.

-Jednostavno, na ovom prvom sastanku ćemo eventualno uneti neke novine, kao i da one zaključke koje smo doneli prošle godine objavimo zvanično i prihvatimo ih u program ove 28. manifestacije. Ovo je, moram to  da istaknemzaista jesenji događaj koji pobbuđuje sve veću pažnju i  učesnika i škola i mislim da zavređuje pažnju svih činilaca, koji bi mogli da pomognu u realizaciji ove humanitarne akcije. Ljudi iz Crvenog krsta uvek to savršeno dobro odrade i uvek su aktivni, te su mnoge tehničke stvari već urađene…dopisi, kontakti….

 

Prodaja startnih brojeva, čija je cena nepromenjena u odnosu na ranije godine i iznosi 50 dinara počeće u školama od sledeće nedelje. Trku će tradicionalno otvoriti hor PU Dragoljub Udicki Čuperak. Prve će  na startnoj liniji biti  mame sa bebama, uzrasta od jedne do dve godine, zatiim predškolci, a nakon njih deca školskog uzrasta. Ovoga puta dat je predlog i da u trci učestvuju deca iz prihvatnog centra. Učesnici ove humanitarne akcije mogu biti deca svih uzrasta i svi zdravi i sposobni građani bez obzira na godine starosti. Cilj organizovanja akcije je da se putem sponzorstva i prodaje učesničkih brojeva prikupe sredstva, koja će se namenski koristiti za decu. Masovnim učešćem u trci deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.