25 autora, na prvoj grupnoj izložbi fotografija članova “Foto kluba Terra”

Da Kikinda ima udruženje koje će se ozbiljnije baviti fotografijom u 21. veku, u cilju njene popularizacije, afirmacije i podizanja na viši nivo, rekao je jedan od osnivača kluba Igor Grandić dokaz je grupna izložba, članova ovoga kluba, koja je juče otvorena u galerijskom prostoru Terra.

Udruženje je došlo na ideju da na jednom mestu okupi članove koji se bave svim vrstama fotografije, a sve u cilju sticanja novih i razmene postojećih znanja o fotografiji, šireći dalje njenu popularnost svojim delovanjem:

Ovakav vid, kako lične tako i promocije novoosnovanog kluba predstavlja i neku vrstu priznanja radu na fotografiji, kako početnicima, tako i fotografima koji se nalaze iza objektiva više od tri decenije. Jako smo zadovoljni postignutim kvalitetom. Izložba je raznovrsna, svako je zastupljen u nekoj svojoj temi koju obrađuje. Ideja o osnivanju ovog kluba postoji odavno. Ovakav klub odavno treba gradu.

Na ovoj prvoj grupnoj izložbi članova Foto Kluba Terra, 25 autora izložilo je neke od svojih najboljih fotografija. Kako je Grandić naveo, namera je da baš na ovom okupljanju razmene iskustva, upoznaju i učlnane nove fotografe.

Ono što je sigurno, dodao je on, je činjenica da će kao klub imati veću i bollju transparentnost, kada je fotografija u pitanju, a namera je i da organizuju časove, kao edukaciju za sve zaineresovane početnike. Izložba fotografija će u Galeriji Terra biti otvorena do 12. februara