“Calzedonia“ zapošljava

Izgradnja kompanije “Calzedonia“ teče po planu. Ova kompanija pored aktuelne obuke dvadesetak operatera iz Kikinde i dalje zapošljava.

 

Na površini od 4.500 kvadratnih metara, u prvoj industrijskoj zoni, uveliko je u toku izgradnja kompanije “Calzedonia“. Grad Kikinda je prošle godine ovo zemljište prodao investitoru i na taj način prihodovao oko 12 miliona dinara.

Prilikom potpisivanja ugovora u gradskoj kući, septembra prošle godine, Adriano Zoni, predstavnik kompanije “Calzedonia” najavio je da će u samom startu biti zaposleno 300 radnika. Ova italijanska kompanija prepoznatljivog brenda u Srbiji posluje deset godina i u dve fabrike ima više od 3.000 zaposlenih.

Prema informacijama koje smo dobili u subotičkoj firmi „Gordon“ koja je deo „Calzedonia“ grupe, trenutno dvadesetak osoba pohađa trening. Trening period u Subotici će trajati sve do otvaranja fabrike u Kikindi. Za radno mesto šivača, kandidati moraju imati završenu minimum osnovnu ili srednju školu, prethodno iskustvo u tekstilu može da bude prednost mada nije obavezno, ali je zato spremnost na učenje neophodna. Dobar vid, spretnost i brzina uslovljavaju rad na ovom radnom mestu, navode u Gordonu. Licima na obuci je ponuđena stimulativna zarada pokriveni su troškovi putovanja iz Kikinde ili stanovanja u Subotici a ujedno im je pružena mogućnost napredovanja, stalan i stabilan radni odnos, istaknuto je u ovoj kompaniji u kojoj dodaju da su radnicima iz Kikinde prezadovoljni i veruju da je zadovoljstvo obostrano. U fabrici u Kikindi čija je izgradnja počela januara i građevinski radovi bi prema planu trebalo da budu završeni do kraja septembra ove godine, proizvodiće se majice dugih i kratkih rukava i slična garderoba.

„Gordon Calzedonia“ otvorila je za fabriku u Kikindi, konkurs za radna mesta menadžeri proizvodnje, takozvane normirce, a pored toga i dalje je otvoren konkurs za rad u proizvodnji na poziciji operatera, odosno šivača, kako onih koji su spremni za obuku u Subotici tako i onih koji bi želeli da se zaposle u Kikindi kada fabrika bude otvorena. Nov krug obuke šivača u Subotici planiran je za septembar. Zainteresovani za posao bliže informacije mogu dobiti putem broja telefona 024/4155445 ili putem mail adrese hr@gordon.rs .