206 godina OŠ “Feješ Klara”

Tradicionalno, već više od dva veka OŠ “Feješ Klara” obeležava svoj dan. Na sceni Narodnog pozorišta osim recitala i muzičkog programa, u kom su učesvovali svi učenici, dodeljena su priznanja najvrednijim đacima ove škole. 

Najsvečaniji dan u OŠ “Feješ Klara” obeležava se tradicionalno svečanim programom i sportskim turnirima, u kojima učešće uzimaju svi učenici, ali i gosti iz drugih škola.

Tako je bilo i ovoga puta, programom izvedenim u pozorištu Eđšeg, kao i u Narodnom pozorištu kolektiv, učenici, njihovi roditelji i gosti obeležili su 206 godina postojanja jedne od najstarijih škola u regionu.

 

U okviru proslave učenici su izveli scenski prikaz radio drame, a osnovni motiv je bio predstaviti radijske voditelje kroz pozorišnu postavku, navela je nastavnica mađarskog jezika Momić Violeta:

-Za danas smo pripremili “Snežan i sedam patuljaka” i nije greška radi se o dečaku, Snežanu. Koncepcija je da gledaoci upoznaju poseban  vid medijskog predstavljanja. Od 2012. smo ponovo počeli da radimo u okviru dramske sekcije i do sada smo spremili pet predstava.
Škola, koja je osnovana u devetnaestom veku i među najstarijim školama je u našem gradu dobila nazim po narodnom heroju, revolucionarki “Feješ Klari”. Škola upošljava 38 nastavnika, od toga 23 na srpskom nastavnom jeziku i 15 na mađarskom nastavnom jeziku.