Kikindska Policijska uprava među najuspešnijim u Srbiji

Kikindska Policijska uprava među najuspešnijim u Srbiji

U prvih osam meseci ove godine zaposleni u Policijskoj upravi u Kikindi bili su uspešni u rešavanju svih nedozvoljenih dela iz njihove nadležnosti. Kao poseban uspeh istaknuta je akcija zaplene velike količine marihuane koja je uzgajana na otvorenom. Kikindska uprava je po svom radu u samom vrhu o odnosu na ostale uprave u Srbiji.

Stanje bezbednosti na teritoriji Grada Kikinde i pet opština severnog Banata načelnik Policijske uprave Dragan Jović ocenio je kao povoljno.

Od januara do avgusta na teritoriji severnog Banata registrovana su 1.673 krivična dela koja su za isti period prošle godine uvećana 15 odsto. Od tog broja iz opšteg kriminala bilo je 1.454 dela, dok je iz privrednog bilo 198, što je za 12 odnosno 34 procenata više nego u isto vreme prošle godine. Otkrivena su 62 krivična dela koja se odnose na narkomaniju što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 181 procenat.

U oblasti privrednog kriminala otkriveno je više krivičnih dela korupcije, od koji je najviše, 38 podneto zbog zloupotrebe službenog položaja, a podnete su i 34 krivične prijave i to 21 protiv direktora i odgovornih osoba u preduzećima, pet su protiv rukovodilaca javnih preduzeća,a jedna je podneta protiv radnika u tužilaštvu.

policija-press

Rešena su i najteža krivična dela: dva teška ubistva , dva ubistva i jedno ubistvo u pokušaju. U narednom periodu veća pažnja biće posvećena krivičnim delima sa elementima korupcije u oblasti privatizacije, javnih nabavki i korišćenja sredstava raznih fondova. U oblasti javnog reda i mira bilo je registrovano 392 prekršaja. U Kikindi i Adi smanjen je broj prekršaja, a u povećan je u Kanjiži i Novom Kneževcu.

U proteklim mesecima, a posebno u septembru akcenat je stavljen na zapleni akcizne robe koja se prodaje na crno,što je rezultiralo čestim zaplenama duvana i podnošenjem krivičnih prijava.