Više investicija u Banatskoj Topoli

Mesna zajednica Banatska Topola ove godine raspolagaće sa 3,2 miliona dinara za investiciona ulaganja. Novac je opredeljen u gradskom budžetu, a najviše sredstava biće uloženo u završetak izgradnje kapela na pravoslavnom i katoličkom groblju.

-Kao i prethodne četiri godine novac ćemo utrošiti na obnovu i rekonstrukciju postojećih trotoara, krpljenja udarnih rupa na sporednim putevima jer glavnu ulicu održava gradska uprava. Posle četiri godine izgradnje ove godine završićemo izgradnju kapela- istakao je Nedeljko Cimeša, predsednik MZ Banatska Topola.

U ovom mestu do pre 14 godina Dom kulture bio je u centru sela, ali je privatizacijom imovine postao vlasništvo firme “Mlinostep” iz Novog Sada. Ova firma je u stečaju i već nekoliko godina predstavnici mesne zajednice pokušavali su da otkupe objekat, ali nisu uspeli da se dogovore sa vlasnicima. Nekadašnji Dom kulture uskoro će biti ponuđen na prodaju, ali je zgrada u jakom lošem stanju.

-Na čelu mesne zajednice sam već pet godina i pokušavao sam na sve načine da vratim Dom kulture selu. U međuvremenu je objekat potpuno oronuo tako da bi za njegovu adaptaciju bio neophodan ogroman novac. Zato smo odlučili da izgradimo manji prostor koji će biti funkcionalan i dovoljan za potrebe meštana – kaže Cimeša.

OŠ “Bratsvo-jedinstvo” dodeljena su sredstva za asfaltiranje školskog dvorišta.

-Čim vremenski uslovi dozvole počećemo radove. Mesna zajednica izdvojiće novac za postavljanje rasvete. Kako je dvorište u blizini vrtića imaćemo lep prostor za mlađu i stariju decu.

Mladi u selu imaju svoj prostor u okviru Omladinskog kluba koji je svake godine sve opremljeniji. Dobili su sredstva 100.000 dinara od gradske uprave kako bi kupili još računara. Mesni smodoprinos biće veći u odnosu na ranije godine i iznosiće oko 80.000 dinara mesečno.Čim vreme dozvoli počeće razmeravanje atarskih puteva koji su u lošem stanju.

-Od manjih investicija uradićemo kopanje bunara na fudbalskom stadion u “Napredak”. Obnoviće se i takozvani šećeranski most koji je propao i nebezbedan je – zaključio je naš sagovornik.

Cimeša je pohvalio Sekretarijat za zaštitu životne sredine koji je donirao sadnice pa je u selu zasađen velik broj mladih stabala i sadnica ruža.