16 ekipa na “Turniru 3 na 3”, u okviru projekta “Matura 2019.”

U okviru projekta „Matura 2019“ u fiskulturnoj sali Tehničke škole članovi Kancelarije za mlade su organizovali  Turnir u basketu 3 na 3 za srednjoškolce.  

U okviru Turnira  su se nadmetali članovi čak 16 ekipa, rekao je koordinator KZM Dalibor Oličkov i dodao:

-Došli smo na ideju da u okviru projekta “Matura” koji realizuju  Ministarstva sporta i prosvete, a uključen je i Grad Kikinda organizujemo turnir. Mi smo se uhvatili tog dela koji se tiče zdravih stilova života  i povodom toga smo organizovali ovo sportsko nadmetanje. Nagrade su obezbeđene i podrazumevaju po pet hiljada dinara pojedinačno, za sve članove prvoplasirane ekipe, u vidu vaučera u jednoj sportskoj radnji. Za drugoplasirane po tri hiljade, takođe u sportskoj radnji, a  za trećeplasirane po hiljadu dinara, u lojkalnoj piceriji.

U okviru aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu u našem gradu, u projektu „Matura 2019“, u planu je osim turnira i Manifestacija pod nazivom „Raspust za sve“ 31. maja i 1. juna, kada će biti organizovan ples za osmake.

Sa mladima će u petak sa početkom u 17 sati biti organizovano druženje sa poznatom jutjuberkom Anom Lazarević, a od 19 sati na Trgu koncert će održati Sara Jo. U subotu, 1. juna sa mladima će se družiti naš sugrađanin Tricky i njegov prijatelj Vesić, a nakon toga biće organizovan turnir u basketu. U večernjim satima nastupiće pobednik Pinkovih zvezdica, Ljubomir Stanković