150 paketiaća Srpskih ratnih veterana. Odigran komad “Najbolji prijatelj zauvek”, kikindskog “Dah teatra”

Članovi udrženja Srpskih ratnih veterana i ovog 14. januara su za najmlađe pripremili novogodišnje paketiće.

Predstava, koja je prethodila podeli paketića urađena je sa teatrom „Dah“, sa kojima Udruženje ima dugogodišnju saradnju, a koje je osnovao i sve predstave režirao prerano preminuli glumac i režiser Dančika Đukičin. Godinama unazad članovi udruženja Srpskih ratnih veterana Kikinde pripremaju za mališane novogodišnje paketiće. Ovoga puta uručeno je čak 150 slatkih paketa, rekao je Vladimir Radojčić, predsednik Skupštine Srpskih ratnih veterana i dodao:

-Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim onima koji su nam u ovome i najviše pomogli. To je,  na prvom mestu humanitarna organizacija iz Beograda ” Banka hrane Srbije”, koja je zajedno sa “Henkelom” obezbedila paketiće. Takođe bih se zahvalio Lokalnoj samoupravi kao i Narodnom pozorištu, što su nam ustupili baš ovaj prostor. Želim da se zahvalim i  ansamblu “Dah teatra” koji je  pripremio predstavu “Najbolji prijatelj zauvek” koji je režirao i napisao reditelj i osnivač Dah teatra Dančika Đukičin, koji nas je, nažalost prerano napustio, a  koga ćemo se sećati po pozorišnim predstavama koje je uradio za decu našeg grada. Ova predstava ima poseban značaj za sve nas.

Predstava „Najbolji prijatelj zauvek“ koju su mališani imali priliku da pogledaju u prvi plan stavlja važnost čuvanja životne sredine, ali i negovanje prijateljstva. O samom prijateljstvu članovi ovog teatra učili su od najboljeg, od osnivača i pokretača ovog omladisnkog pozorišta Dančike Đukičina, kome je i ovo izvođenje bilo posvećeno. Svetlana Krneta je u ovom teatru već godinama. Kako kaže, namera je da se rad teatra, baš kao i jedna od želja  osnivača nastavi i dalje:

-Ovo je četvrti put da je glumimo, mislim ovu predstavu. Danas ćemo je odigrati za njega, u njegovu čast. On je rekao da je uz nas i da će uvek biti uz nas. To su bile njegove poslednje reči, koje je uputio nama. 

Nakon predstave mališani su imali mogućnost da se druže sa Deda Mrazom, da razgovaraju sa njim, nešto da mu recituju ili pevaju, a on se pobrinuo i da svih 150 najmlađih ode svojim kućama sa velikim slatkim paketom.