JP “Toplana” umanjila račune za daljinsko grejanje

Daljinsko grejanje počelo je 15. oktobra, ali ne u punom kapacitetu s obzirom na to da su spoljne temperature iznad proseka za ovo doba godine. Zato je menadžment JP „Toplana“ doneo odluku da koriguje cenu daljinskog grejanja za prethodni mesec. Nakon što su uzeti u obzir i varijabilni troškovi za gas , električnu energiju, vodu i tekuće održavanje računi su umanjeni.

-Računi su manji za 7,32 odsto. Međutim, došlo je do nesporuzma kod korisnika. Većina je upoređivala račun iz oktobra ove i oktobra prošle godine gde je veoma mala razlika. Razlog za to je što je cena daljinskog grejanja 1. januara ove godine povećana za 6,52 procenta. Za stan od 60 kvdrata račun je umanjen 510 dinaraistakao je Dušan Marjanović, direktor JP „Toplana“.

Do 15. oktobra računa se letnja cena, a od 15. zimska. Tokom zime domaćinstva za kvadrat plaćaju 177,21 dinar, a tokom leta 44, 30 dinara. Marjanović podseća da je prva nedelja okrobra bila hladna.

-Uslove za pokretanje sistema stekli smo 8. oktobra, tako da smo od tog dana do 11. oktobra počeli sa grejanjem. Ta četiri dana nisu ušla u obračun.