Fudbalski kamp “Sport za sve – sport dostupan svima”

Uz podršku lokalne samouprave i OFK „Kikinda 1909“ sportska organizacija „Vukobrat 25“ organizovala je dvonedeljni kamp Sport za sve – sport dostupan svima kako bi se podigla svest o važnosti sporta, rekreacije i zdravih stilova života, ali i stvrili jednaki uslovi za bavljenje sportom za sve, nezavisno od materijalnog stanja porodice. Mališani uzrasta od 6 do 11 godina od 19. do 29. avgusta imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima fudbala.Ideja organizatora je bila da se učesnici kampa zabave, opuste i uživaju na velikom terenu kako bi na kraju bili zadovoljni, ispunjeni i bogatiji za još jedno iskustvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Osnovna ideja bila je da okupimo decu uzrasta od šest do 11 godina. Na žalost, mnogi roditelji ne mogu sebi da priušte plaćanje treninga u sportskim klubovima, tako da smo im mi priuštili da budu deo fudbala. Deca su imala kvalitetne treninge na kojima su radili sa fudbalerima i golmanima. Ovo im je bila prilika da se druže i nauče nešto novo – istakao je Marko Vukobrat, inicijator kampa.

Kamp je prvi put organizovan, a osnovni cilj da se što više dece sakupi na jednom mestu u potpunosti je ispunjen.

-Kamp je promovisao zdrav način života i zdrave stilove života. Uspeo je i da podigne svest o značaju bavljenja sportom kod mlađih uzrasta. Stvaranje jednakih uslova za svu decu da se bave sportom je za svaku pohvalu – dodao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Pored Marka Vukobrata sa decom su kao treneri radili Vladimir Kitanović i Nebojša Đukić. Decu su naučila koliko je važan uvodni deo treninga i takozvano zagrevanje, kako je istezanje na kraju treninga još bitnije radilo se na okretnosti, snalažljivosti, izdržljivosti i upornosti, razvijane su motoričke sposobnosti, koordinacija, preciznost i ravnoteža. Učesnici kampa saznali su i šta je pobeda, a šta poraz i kako se nositi sa tim.