Una Francuski i Aleksa Jolić -“NAJ-KIĆE” u 2019

Proleće su, u okviru manifestacije, koju kikindski Kulturni centar godinama organizuje pozdravili najmlađi Kikinđani, pokazavši  da se do prvih koraka počine puzanjem.

Tradicionalno u okviru kikindskog „Pozdrava proleću“ organizovana je trka beba, koje su se mada nesvesno takmičile i to u više kategorija, navela je direktorica Kulturnog centra Tanja Nožica:

-Ovo je tradicionalna manifestacija, Kulturnog centra, koja se   21. put u našem gradu, tačnije  od 1999 godine  organizuje. Gost nam je bio i  Branimir Rosić  sa “Avanturom leteće gitare”. Najslađi deo manifestacije je ipak “Naj kića” ili trka beba, u okviru koje se ovoga puta prijavilo 12 mališana.

A trka je zanimljiva kako roditeljima tako i mališanima, a zanimljiv je podatak da su neke ondašnje bebe, koje su puzale davne 1999. godine sada već odrasli ljudi, čija deca mogu da nastave tradiciju.

Pripreme su bile u toku kod pojedinih beba, ali pojedinim mališanima je puzanje i najprijatniji način da dođu do  svog  cilja.

Mališane su bodrili i mame i tate, ali i bake i dede, kao i tetke i komšije i rođaci, ali i prolaznici. Ipak najbrži su bili Una Francuski i Aleksa Jolić.

A gde su deca tu je i pozorištance „Lane“ sa urnebesnom predstavom, u kojoj se priča o predstojaćem raspustu.

Dečaka je na trci  bilo duplo više od devojčica, što nije umanjilo borbenost devojčica od kojih će neke možda postati i poznate atletičarke. Organizatori su već najavlili pripreme za novu generaciju najmlađih takmičara, koji će već sledećeg aprila prvi put stati ili otpuzati po  velikoj  bini.