“Simovci” se spremaju za takmičenje u Splitu

Sportske igre mladih za Srbiju, četvrte su po redu, koje su svečano otvorene u Kikindi, a koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije. Nakon završnog takmičenja u Beogradu, gde je učešće uzelo čak 58.125 uspelo  je da se kvalifikuje petoro sportista iz Kikinde. Bodreći njihov dosadašnji uspeh, kao predstavnike grada, zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić je organizovala svečani ispraćaj u ime lokalne samouprave, kako bi im poželela dobar plasman na finalnom Međunarodnom takmičenju.

-Kao što vam je poznato u toku su završne pripreme naših “Simovaca” kako ih popularno zovemo na veliko Međunarodno finale koje će biti organizovano u Splitu od 17. do 22. avgusta. Naš grad će predstavljati pet učenika, koji su se borili i izborili za odlazak na ovo takmičenje. Ja bih iskoristila u svoje lično ime i u ime gradske uprave da vam čestitam i na dosadašnjem uspehu, jer ukoliko se sećate veliki broj dece je uzelo učešće u takmičenju tako da je vaš uspeh za svaku pohvalu. Ove godine  gradu Kikindi  je pripala čast da bude domaćin Sportskih igara mladih. Na državnom prvenstvu u Beogradu,  Kikinda je proglašena za   grad koji je  najbolje organizovao sportske igre, a lokalna samouprava, kao najbolji organizovana.

 

Bez podrške nije lako organizovati ovakvo takmičenje, rekla je u svom obraćanju i koordinator Spotskih igara mladih Jelena Krvopić i dodala da je vrlo bitna podrška loklane samouprave.

Drago mi je kada se na državnom prvenstvu u Beogradu čuje za naš grad. Kao koordinator ja moram da se zahvalim loklanoj samoupravi, koja je to sve finansijski podržala. Lokal svake godine učenicima iz seoskih škola obezbeđuje prevoz, zatim obezbeđuje stručne sudije, službena lica. Ovi naši klinci su već pobednici. Dva naša učesnika su i prošle godine poneli odličja, a nadam se i da će ove godine biti slična situacija. Zahvalila bih se i svim direktorima škola, koji su učestvovali i u celoj organizaciji, rekla je Krvopić

 

Mladi sportisti, koji će braniti boje grada već ozbiljno razmišljaju o nadmetanjima, ali su i vrlo ponosni što im se ukazala ovakva prilika, koju su dobili zahvaljujućui prevashodno svom trudu. Osim Mije, Matije, Stefana i Ivane za Split ide i Marijana Bilić, takmičiće se u stonom tenisu, tenisu i šahu. Njima će se pridružiti pobednici Igara mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Biće to prilika da se iznova takmiče na sportskim terenima, ali i upoznaju svoje vršnjake i steknu nova prijateljstva.