10. KUP Kikinde u sedećoj odbojci

Na ovogodišnjem 10. KUP-u Kikinde učestvovalo je osam ekipa iz: Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije i Mađarske. Odbojkaški klub invalida “Feniks” osim što je organizator turnira, zadužen je i za promociju sedeće odbojke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je najjači turnir u sedećoj odbojci koji se održava u našoj zemlji. OKI „Feniks“ učestvuje u prvenstvu Srbije i Mađarske. Dve godine uzastopno smo prvaci Mađarske, a prošle sezone osvojili smo duplu krunu i KUP, dok u Srbiji zauzimamo treće mesto – istakao je Branislav Dragin, trener OKI “Feniks”.

Podršku sportskom događaju dao je Grad Kikinda. Član Gradskog veća Milivoj Linjački otvorio je takmičenje.

Od velikog značaja za naš grad je što imamo sportski klub sedeće odbojke koji pruža osobama sa invaliditetom da se bave sportom. Lokalna samouprava i dalje će nastaviti da pomaže ovakve i slične manifestacije – rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

Turniru je prisustvovao proslavljeni odbojkaš Vasa Mijić koji je promoter turnira i počasni član OKI „Feniks“.

Čestitam organizatoru turnira na trajanju. Nije ni lako ni jednostavno organizovati ovakav turnir već 10 godina. Sedeće odbojka je na sportskoj margini i ovakvi turniri su važni – dodao je Vasa Mijić.

Prvi put gosti KUP-a Kikinde bili su i odbojkaši iz Slovenije.

-Sa klubom iz Kikinde igrali smo prošle godine u Mađarskoj ligi. I dalje ćemo negovati ovu saradnju – napomenuo je Branko Mihorko, predsednik Evropskog saveza sedeće odbojke.

OKI „Feniks“ preko Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu učestvuje u projektu međunarodne saradnje za vrhunske paraolimpijske sportove sa Bosnom i Hercegovinom. Iz ovog kluba najavlju da ih u narednom periodu očekuje veći broj promocija sedeće odbojke i više prijateljskih utakmica i trening kampova u Bosni i Hercegovini.